Skaffa en buffert för oförutsedda utgifter

Att skaffa sig en buffert för oförutsedda händelser kan vara en bra idé idag, att spara för att köpa en lägenhet eller bil kanske inte fungerar utan där är det bättre att låna pengar. Det finns mycket i våra hem som kostar en del pengar och det kan vara bra att ha lite pengar undanstoppade på ett sparkonto om exempelvis kyl- och frys eller mobilen skulle gå sönder.

Alla har vi olika förutsättningar när det kommer till att spara. Vi är olika ekonomiska lagd och det gäller att man har koll och jämför räntor så man vet att man sparar på det absolut bästa stället. Online så kan du enkelt idag få bra koll på vilka ställen som ger de bästa räntorna och var det kan vara värt att lägga sin surt förvärvade pengar för att få så bra avkastnings som möjligt.

Det går att spara ett par hundringar i månaden så kommer ditt sparkapital att växa, inte med raketfart med dock växa. Får du pengar över på månadslönen så kan du med fördel stoppa in detta på ditt sparkonto. Se till att det automatiskt förs över pengar så du inte glömmer bort att spara. Efter ett tag så har detta blivit en vana och du saknar inte den summa som dras varje månad.

Istället så kan du glädjas att din buffert för oförutsedda utgifter växer för varje månads insättning och har du gjort hemläxan och hittat bästa stället med bästa räntan så växer beloppet med detta också. Var noga med att inte plocka ut från ditt sparkonto till löpande utgifter, om du inte är tvungen vill säga. Den som spar han har!