League of Legends mästerskapen 2015

shutterstock_125321117

Som en del kanske redan vet är League of Legends mästerskapen mitt uppe i sin andra vecka av gruppspel och medan vissa saker har gått som alla trodde de skulle, finns det minst sagt ett par överraskning som dykt upp under både första veckan och gårdagens matcher.

Det mest väntade var väl att SK Telecom T1 skulle vinna sin grupp ganska enkelt, och det är de ju mer eller mindre på vägen att göra. De vann alla sina tre matcher förra veckan, men inte utan motstånd.

Sedan förväntade sig nog alla att Bangkok Titans inte skulle ta sig ur gruppspelet, de ansågs vara det svagaste laget i mästerskapet. Detta har också visat sig vara sant, Bangkok Titans har förlorat sina tre matcher.

Men till de mer överraskande nyheterna: LGD Gaming, vinnaren av Kinas regionala liga var tippad att vinna sin grupp, men istället har de precis som Bangkok Titans förlorat alla sina matcher under första veckan. Istället är det Origen som har klivit upp i LGD Gamings grupp och vunnit sina första tre matcher.

Counter Logic Gaming hade en riktigt bra avslutning på sin säsong i LCS och många trodde nog att de kunde ta sig vidare från gruppspel och kanske till och med ännu längre. I går spelades dock grupp A färdigt och CLG kom sist i sin grupp, vilket betyder att Wildcard-kvalificerade paiN Gaming slog dem.

I samma grupp som CLG var också Koo Tigers med, som förväntades skulle ta hem förstaplatsen i gruppen. Men detta var heller inte fallet, de förlorade både sina matcher mot Yoe Flash Wolves och de båda lagen slutade på 4 – 2 i gruppspel, så Flash Wolves tog förstaplatsen istället.

Med tanke på Fnatics fantastiska säsong, inte en enda förlust under hela säsongen, förväntades de kunna göra Europa stolt men de står just nu på en vinst och två förluster.

Vem vet vad som kommer att hända under dagarna som kommer!