Kommer Zlatan att ta Sverige hela vägen till EM-finalen?

Bland världens bästa fotbollslag ligger Sverige tyvärr inte särskilt högt. Däremot har vi en spelare som rankas som en av världens bästa, nämligen Zlatan Ibrahimovic. Han är tveklöst den största svenska fotbollsstjärnan vi någonsin har haft, något som hans klubbmeriter visar på ett tydligt sätt. Han är den enda fotbollsspelaren som har vunnit ligatiteln med samtliga klubbar han har spelat med.

Lustigt nog har varje lag som köpt Zlatan vunnit ligan samma år. Det finns dock fortfarande en del titlar som Zlatan ännu inte har kunnat knipa. En av dessa är Champions League, den mest prestigefyllda professionella fotbollsturneringen för klubblag. Trots att han spelat för några av de bästa fotbollslagen i världen så har Zlatan inte lyckats ta sig till finalen än. Många menar att det märks att han längtar efter denna titel också.

Några av de andra titlarna som Zlatan fortfarande saknar är internationella sådana. Ända sedan Zlatan gjorde sin debut i svenska herrlandslaget mot Färöarna i början av 2001 så har målen stadigt plockats hem. Zlatan är känd för sin otroliga fysik och de målskott han har levererat genom tiderna har inte varit någon barnlek för målvakterna. Faktum är att många av Zlatans mest fantastiska mål har skett när han haft på sig landslagströjan, och det är inte dåligt med tanke på att Zlatan gjort hundratals nästan magiska mål genom sin karriär.

2012 gick Sverige inte vidare från gruppspelet under EM och inför VM 2014, när det stod mellan Sverige eller Portugal, misslyckades herrlandslaget att överhuvudtaget ta sig till turneringen. Nu, under 2015, när det stod klart att Sverige vunnit mot Danmark i kvalifikationsmatchen – bland annat tack vare en kanonfrispark av Zlatan – tänker nog alla samma sak: EM 2016 är förmodligen den sista chansen för Zlatan att återigen bära sitt lag på axlarna, men kommer han att orka ta herrlandslaget hela vägen? Om du vill heja fram denna fotbollshjälte så kan du alltid stödja landslaget med ett par inköp. Idag är Zlatan Sveriges bästa målskytt genom tiderna, men han har fortfarande inte vunnit en turnering än. De lyckligt lottade åskådarna såg nog tydligt hur mycket Zlatan vill vinna med sitt landslag och på så sätt avsluta sin landslagskarriär med bravur.