Insättningsbonusar

När man letar efter nytt casino så blir man ofta bemött av flera olika sajter där den ena sajten har ett till synes bättre erbjudande än den andra. Bonusar kommer i olika former och med olika krav och verkar ibland nästan bara göra det hela mer komplicerat än vad det egentligen behöver vara. Det finns ofta bra sajter som jämför bonusar åt dig, vilket kan vara till hjälp när man ska välja. Men eftersom det ändå kan vara något oklart om vad exakt som gäller för vilka bonusar så tänkte vi förklara lite vad man bör tänka på innan man gör sitt val.

Omsättningskrav

En av de vanligaste sakerna man stöter på i samband med insättningskrav är just omsättningskrav. Det fungerar så att när man gör en insättning och till den till exempel blir dubblad så kräver spelsajten att du måste omsätta summan du fått i bonus ett antal gånger. Har du då fått 300 kr i ren bonus så kan du behöva omsätta den summan 2 gånger, det betyder att du alltså måste spela för 600 kr innan du kan ta ut några pengar. Det är kanske inget problem för den som vet med sig att man har tänkt att spela på samma sajt under en längre period. Men om man bara har som plan att spela en eller kanske några få gånger bara för att testa så passar det inte lika bra eftersom att pengarna då är mer eller mindre låsta på sajten. Vet man redan innan att man inte tänker spela särskilt mycket så kan det vara en idé att skippa bonusen och bara spela för de pengarna man satt in.

Freebets

Det finns även bonusar i form av freebets, och det är såklart på bettingsajter. När man som ny kund registrerar sig så kan man få erbjudandet om att få placera ett gratis spel på en match. Det kallas även ett riskfritt spel, det går till så att om man förlorar så får man tillbaka sin insats och om man vinner så får man sin vinst som vilket spel som helst. Det man måste tänka på är att olika spelbolag har olika regler kring detta. Det de flesta har gemensamt är att det finns en gräns för hur mycket man får spela för, det brukar röra sig om ett till två tusen kronor. Det som kan skilja är hur mycket man får tillbaka om man förlorar. Vissa spelsajter ger tillbaka 100% av din insats medan vissa bara ger tillbaka hälften.