Hitta passande ljuskällor på nätet

För att pigga upp ett rum hemma eller skapa trivsam belysning trädgården är det viktigt att du har en anpassad ljuskälla. Genom att välja rätt lampa kan du lätt ändra stämningen i ett utrymme. Ljus som passar både inom- och utomhus hittar du genom att klicka här.

Lampor som inredningsdetalj

Det finns olika sorters belysning i ett hem, men främst är det allmän- och stämningsbelysning vi pratar om. Allmännbelysning är det ljus vi behöver för att kunna se i rummet vi befinner oss i. Det kan vara till exempel en taklampa som lyser upp det mesta av rummet.

Bordslampor eller en hängande lampa i fönstret är mer vad vi kan kalla för stämningsbelysning. De är de här lamporna som fungerar som inredningsdetaljer mer än något annat. För att skapa den där speciella, mysiga stämningen i ett rum kan du därmed använda dig av mindre lampor.

Spara pengar med rätt lampa

Genom att välja rätt glödlampa hemma kan du spara en slant. Speciellt då elpriserna är lite högre är det något hushållen bör tänka på. Led-lampor drar ungefär mellan 1,3 och 10,4 watt. För att minska elkostnaden rekommenderar experter att du byter ut dina lampor till LED. Trots att de drar mindre el är det givetvis också klokt att inte ha lamporna tända dygnet runt.